WAT IS LUX?

MISSIE

LUX festival is een tweedaags festival in Rollegem. Het vindt altijd op de vrijdag en zaterdag na Onze-Lieve-Heer Hemelvaart (en dus het weekend voor Pinsteren) plaats. Een groep creatieve vrienden zijn de initiatiefnemers: zij voelden in 2016 de nood voor een festival, met focus op kinderen, in het Zuiden van Kortrijk.

VISIE

Voor iedereen wat wils: dat streven we na bij LUX festival. Op vrijdag is LUX een speeltuin voor (jong)volwassenen dankzij optredens van bekende bands en dj’s. Op zaterdag is het ‘kinderen baas’, want dan staat het festivalterrein volledig in het teken van kinderen. Op zaterdag is het festival bovendien helemaal gratis.

Elk jaar wat nieuws: ook dat houden we bij elke nieuwe editie in gedachten. Elk jaar dezelfde animatie, dezelfde food, dezelfde bands of dezelfde indeling van ons terrein. Vergeet het! Innovatie en creativiteit zijn sleutelbegrippen bij de opmaak van ons festivalprogramma en ons festivalterrein. Zo willen we elk jaar de bezoeker verrassen en een’wauw’-gevoel geven.