WAT IS LUX?

LUX festival, voor iedereen

Jong of minder jong, jongen of meisje, een beperking of niet: het LUX festival wil dat iedereen de kans krijgt om een superleuke dag te beleven. Daarom zorgen we ervoor dat iedereen zich goed voelt op het festivalterrein en op een veilige manier maximaal kan genieten van al het leuks en moois dat we aanbieden.

LUX festival, meerwaardezoeker

Een vast festivalconcept is niet aan ons besteed. We beginnen we elk jaar vanaf nul en zoeken naar nieuwigheden en zaken die ons festival een meerwaarde geven. Stilstaan is achteruitgaan, dat is ons motto. En daar slagen we ook in. Want zeg nu zelf: welk festival pakte al uit met een demo van de politie of paaldansen?

LUX festival, zinnenprikkelend

We noemen onszelf niet voor niets het festival der zintuigen. Horen, zien, ruiken, proeven en voelen: je doet het allemaal op het LUX festival.

LUX festival, mondiaal lokaal

Ons festival vindt letterlijk plaats onder de Rollegemse kerktoren en is dus lokaal verankerd. Maar vergis je niet: door de optredens, foodtrucks en animatie snuif je de sfeer uit andere delen van ons landje én het buitenland op.

LUX festival, helemaal GRATIS

De optredens, de animatie, de demonstraties … We bieden het allemaal GRATIS aan. Met grote dank aan onze vele sponsors.

LUX festival, oog voor een goed doel

Wij schenken elk jaar een deel van onze eventuele opbrengst aan een goed doel. Dit jaar is dat de vzw Het Ventiel, een buddyproject voor mensen met jongdementie.