VRIJDAG

Comedy-de-LUX 2.0

In 2022 pakten we aan de vooravond van het LUX festival uit met een openlucht comedyavond. Meer dan 100 aanwezigen genoten toen van optredens van Maarten D’Haene, Kjen Descheemaecker, Hans Cools en Papo Rouge.

Dit jaar gaan we voor Comedy-de-LUX 2.0, ook op het festivalterrein. Verwacht je opnieuw aan topcomedy van opkomend én gevestigd talent. Een ticket kost € 12 en reserveer je via comedy@luxfestival.be.

De MC van dienst is Maarten D’Haene. Als master of ceremony in onder meer de Roes Comedy Club is hij een ‘master’ in zijn vak. 

De naam Mohsin Abbas zegt je wellicht niet zo veel omdat je hem nog nooit aan het werk zag. Spoiler alert: als je afkomt, zal je hem nooit meer vergeten dankzij zijn grenzeloze humor in sneltempo.

Stijn Verdegem is een opkomend talent die op 8 februari op de LUX comedyavond in Elckerlyck Inn het café platspeelde. Wees er maar zeker van dat hij op Comedy-de-LUX een stapje verdergaat.

De headliner van Comedy-de-LUX is David Galle. Hij is al 20 jaar actief als comedian en was al in onder meer “Bevergem“ te zien als Roste Thierry. Verwacht je op 19 mei aan scherpe comedy in sneltempo, doorspekt met herkenbare persoonlijke verhalen.

Bij aanvang van de avond, kan je onmiddellijk genieten van een optreden van Arend Delabie. Een jonge (20) bedroom producer en singer-songwriter uit Kortrijk die muziekproductie studeert in Gent. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit indie pop/rock. Hij haalt voor zijn nummers veel inspiratie bij artiesten als Phosphorecent, Peach Pit en Elliott Smith.

Arend treedt op als voorprogramma van de comedyavond. Maar hij is wel een must-see: binnen enkele jaren staat hij gegarandeerd op dé topfestivals

Deuren open om 18u30, aanvang programma om 19u00, einde rond 22u30.

i.s.m. de oc-raad van Rollegem en Stad Kortrijk