LUX in de media

LUX festival en DVV Dekimpe & Vandenberghe schenken 1.000 euro aan vzw Hartekinderen

LUX festival Rollegem geeft jaarlijks een deel van de opbrengst van zijn festival weg aan een goed doel. Dit jaar is dat Hartekinderen. Het LUX-bestuur schonk de vzw €500. DVV Dekimpe & Vandenberghe verdubbelde dit bedrag tot €1.000.

Bij de opstart van het LUX festival Rollegem in 2017 legde het bestuur vast dat het een meerwaarde voor de maatschappij wilde betekenen door altijd een deel van de opbrengst weg te schenken aan een goed doel. De voorbije jaren passeerden onder meer MPI De Kindervriend, CKG Don Bosco en de vzw Boven de Wolken de revue. Voor de editie 2022 viel de keuze op de vzw Hartekinderen. Deze vzw ondersteunt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een aangeboren hartafwijking én hun families.


Op vrijdag 9 september vond de overhandiging plaats tijdens de live-uitzending van Blokbusters op Rollegemplaats. Een delegatie van vzw Hartekinderen zakte daarvoor speciaal naar Rollegem af. LUX festival kon €500 schenken en dit bedrag werd verdubbeld door DVV Dekimpe & Vandenberghe Bellegem. Zaakvoerder Peter Dekimpe is bestuurslid van LUX en heeft een zoon met een aangeboren hartafwijking. "Dit geld zal gaan naar het vakantiekamp dat we elk jaar organiseren voor kinderen met een aangeboren hartafwijking", was te horen bij de vzw.


Het goede doel voor LUX 23 is intussen ook gekozen, namelijk de vzw Het Ventiel. Deze vrijwilligersorganisatie zet zich met hart en ziel in voor personen met jongdementie en zorgt ervoor dat zij hun hobby kunnen blijven uitoefenen. Voorzitter van Het Ventiel is voormalig radiomaker Jan Hautekiet, in het bestuur zitten onder meer Rick de Leeuw en Wim Opbrouck.


LUX nieuws - 09/09/2022