LUX COMEDY

LUX festival organiseert comedyavonden in Elckerlyck Inn

Op 8 februari, 8 maart en 12 april kan iedereen de lachspieren trainen in Rollegem: het LUX festival organiseert op deze data namelijk telkens een comedyavond in café-restaurant Elckerlyck Inn in Rollegem. Deze avonden vloeien voort uit de Comedy-de-LUX in 2022, die in 2023 wordt verdergezet.

Vorig jaar waagde het LUX festival Rollegem zich voor het eerst aan comedy: toen genoten meer dan 100 comedyfans van de eerste Comedy-de-LUX, die op 27 mei of de dag voor LUX 22 plaatsvond. Op de bühne stonden toen Maarten D’Haene, Kjen Descheemaecker, Hans Cools en Barbara ‘Papo Rouge’ Loots.

Elckerlyck Inn wordt comedyclub

Dit jaar gaat het LUX-bestuur dankzij een samenwerking met Maarten D’Haene nog een stapje verder: op de tweede woensdag van de maanden februari, maart en april is er een comedyavond. Plaats van gebeuren is café-restaurant Elckerlyck Inn, dat voor de gelegenheid wordt omgevormd tot comedyclub.

De trekkers van de comedyavonden zijn de bestuursleden Jelle Janssens en Johannes Vandenbogaerde. “Als bezielers van de animatie op LUX waren we reeds een tijdje op zoek naar een insteek om ons ei ook buiten het eigenlijke festival kwijt te raken. De comedyavond op de vooravond van LUX 22 bracht ons op ideeën en uiteindelijk ging de bal zo aan het rollen. Omdat we zelf niet over de nodige comedyskills beschikken, schakelden we MC Maarten D’Haene in voor de nodige bijstand en ondersteuning. Hopelijk zijn deze avonden de start van een mooi verhaal.”